Grupul ţintă

Proiectul RESPIA vizează:

- în mod direct

  • studenţi de la învăţământul de zi, studii universitare de licenţă pentru specializările:
  • ingineria produselor alimentare;
  • controlul şi expertiza produselor alimentare;
  • biotehnologia în industria alimentară.
  • studenţi de la studii universitare de masterat pentru specializările:
  •   controlul şi expertizarea alimentelor;
  •   tehnologii speciale în industria alimentelor.
  • doctoranzi de la specializarea Inginerie industrială;
  • absolvenţi ai învăţământului superior cu profil de industrie alimentară care activează în unităţile industriale din domeniu, existente în regiunea Sud-Est şi alte regiuni de dezvoltare;
  • cadre didactice din învăţământul preuniversitar cu profil alimentar (licee de profil şi şcoli de artă şi meserii), pentru specializare şi elaborarea de lucrări de gradul I.

- indirect operatorii cu activităţi în domeniul alimentar din regiune.

 

Proiectul va avea avea un impact pozitiv prin:

  • creşterea gradului de pregătire profesională în domeniul ingineriei alimentelor al absolvenţilor în concordanţă cu standardele europene;
  • posibilitatea reactualizării cunoştinţelor de specialitate pentru forţa de muncă din domeniul alimentar prin activităţi de formare continuă;
  • formarea de competenţe profesionale noi, adecvate nivelului de dezvoltare a cunoaşterii din domeniul ştiinţei alimentelor;
  • specializarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar cu influenţă pozitivă asupra gradului de pregătire a absolvenţilor acestui segment al învăţământului de specialitate;
  • dezvoltarea premizelor de apariţie în regiune a noi subramuri ale industriei alimentare care nu există în prezent;
  • parteneriate cu posibilitatea implementării de produse şi tehnologii noi.
  • crearea de premize ca operatorii din domeniul alimentar să producă alimente de calitate constantă şi sigure cu implicaţii asupra gradului de sănătate al populaţiei. Crearea acestor premize se realizează prin:

- formarea abilităţilor participanţilor la procesul educativ pentru elaborarea sistemelor de management al siguranţei alimentelor şi implementarea acestora în unităţile productive din întreg lanţul alimentar;
- îmbunătăţirea performanţelor profesionale ale viitorilor operatori în domeniul alimentar cu implicaţii asupra protecţiei consumatorilor.

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.