Grupul ţintă
Proiectul RESPIA vizează:
- în mod direct
- studenţi de la învăţământul de zi, studii universitare de licenţă pentru specializările:
- ingineria produselor alimentare;
- controlul şi expertiza produselor alimentare;
- biotehnologia în industria alimentară.
- studenţi de la studii universitare de masterat pentru specializările:
- controlul şi expertizarea alimentelor;
- tehnologii speciale în industria alimentelor.
- doctoranzi de la specializarea Inginerie industrială;
- absolvenţi ai învăţământului superior cu profil de industrie alimentară care activează în unităţile industriale din domeniu, existente în regiunea Sud-Est şi alte regiuni de dezvoltare;
- cadre didactice din învăţământul preuniversitar cu profil alimentar (licee de profil şi şcoli de artă şi meserii), pentru specializare şi elaborarea de lucrări de gradul I.
- indirect operatorii cu activităţi în domeniul alimentar din regiune.
Proiectul va avea avea un impact pozitiv prin:
- creşterea gradului de pregătire profesională în domeniul ingineriei alimentelor al absolvenţilor în concordanţă cu standardele europene;
- posibilitatea reactualizării cunoştinţelor de specialitate pentru forţa de muncă din domeniul alimentar prin activităţi de formare continuă;
- formarea de competenţe profesionale noi, adecvate nivelului de dezvoltare a cunoaşterii din domeniul ştiinţei alimentelor;
- specializarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar cu influenţă pozitivă asupra gradului de pregătire a absolvenţilor acestui segment al învăţământului de specialitate;
- dezvoltarea premizelor de apariţie în regiune a noi subramuri ale industriei alimentare care nu există în prezent;
- parteneriate cu posibilitatea implementării de produse şi tehnologii noi.
- crearea de premize ca operatorii din domeniul alimentar să producă alimente de calitate constantă şi sigure cu implicaţii asupra gradului de sănătate al populaţiei. Crearea acestor premize se realizează prin:
- formarea abilităţilor participanţilor la procesul educativ pentru elaborarea sistemelor de management al siguranţei alimentelor şi implementarea acestora în unităţile productive din întreg lanţul alimentar;
-
îmbunătăţirea performanţelor profesionale ale viitorilor operatori în domeniul alimentar cu implicaţii asupra protecţiei consumatorilor.