Șef lucrări

 

 
Doina Georgeta ANDRONOIU Șef lucrări, PhD
Contact: 
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 205 
Telefon: (+)4 0336 130 185
Fax: (+4) 0236 460 165
 
Arii de expertiză Știința alimentelor (tehnologia produselor alimentare)
Domenii de interes Științele vieții aplicate și Biotehnologii.
   
Octavian BASTON Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp F, Sala 305
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
 
ORCID ID:
Arii de expertiză
Metode de conservare a produselor alimentare. Lanțul frigorific al alimentelor. Biochimia alimentelor. 
Procesarea biotehnologică a alimentelor. Tehnologia și controlul calității cărnii.
Tehnologia și controlul calității produselor zaharoase. Tehnologia și controlul calității berii.
Domenii de interes

Tehnologii de procesare în industria alimentară. Controlul calității alimentelor.

Tehnici de laborator pentru analiza calității produselor alimentare.

   
Iulia Lidia BLEOANCĂ  Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
CorpE, Sala 307
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Microbiologie
Domenii de interes Ambalaje comestibile, Biotehnologie, Siguranța alimentelor
   
Maria Cristiana GARNAI                      Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp F, Sala 301 
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
Arii de expertiză

Proiectarea și promovarea produselor noi, Cercetări de marketing,Management general, Tehnologii generale în industria alimentară, Biotehnologii în industria alimentară.

Domenii de interes Cercetare-dezvoltare-inovare de produse alimentare noi.
   
Leontina GRIGORE-GURGU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 309
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Gene deletion, microorganisme modificate genetic, bacterii patogene - Listeria monocytogenes, proteine
Domenii de interes Inginerie genetica, Microbiologie, Biotehnologie
   
Georgiana HORINCAR          Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 201 
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză

Controlul falsificărilor produselor alimentare,Tehnologia vinului (controlul calității materiilor prime, monitorizarea procesului de fabricarea, analiza produsului finit, controlul falsificărilor vinului),Tehnologia berii (controlul calității materiilor prime, monitorizarea procesului tehnologic de fabricarea a berii, controlul calității produsului finit), Identificarea și caracterizarea unor noi surse de compuși bioactivi și evaluarea potențialului lor biologic, Dezvoltarea unor produse inovative cu rol funcțional.

Testarea capacității antioxidante a unor extracte vegetale asupra  grăsimilor și a uleiurilor prin metoda Rancimat. Analiza texturală a produselor alimentare utilizând texturometrul.

Domenii de interes

Falsificarea produselor alimentare. Metode noi și rapide de identificare. Tehnologii fermentative, dezvoltarea unor noi rețete pentru obținerea unor produse cu valoarea adăugată. Microbiologie – Evalularea potentialului antimicrobian al unor compuși extrași din diferite surse vegetale /animale, care pot asigura inocuitatea alimentara.

Cromatografie- Tehnici moderne de identificare și cuantificarea a proflului de compuși bioactivi din diferite surse. Microîncapsularea compușilor bioactivi și utilizarea lor în diferite matrici alimentare. Dezvoltarea de produse noi, produse cu valoarea adăugată sau cu rol funcțional.

   
Daniela Cristina IBĂNESCU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala 02
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Studii privind dinamica populațiilor piscicole din apele naturale
Domenii de interes Dinamica structural – funcțională a ecosistemelor acvatice (evaluarea dinamicii nutrienților și metalelor grele dar și a biocenozelor acvatice: plancton, bentos, macrofite).
   
Dănuț Gabriel MOCANU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: (+)4 0336 130 185
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză

Operații unitare în industria alimentară, Tehnologia și controlul calității în industria laptelui, Biofizică, Ambalaje și desing în industria alimentară, Energetică și resurse regenerabile în unitățile de alimentație publică, Tehnici membranare

Domenii de interes Alimente funcționale, Probiotice, Produse lactate, Tehnici de procesare și consevare a fructelor și legumelor, Tehnici neconvenționale aplicate produselor alimentare.
   
Dana Iulia MORARU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 304 
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Știința și ingineria produselor alimentare
Domenii de interes Biochimia produselor alimentare; Nutriție umană; Contaminanți din alimente și mediu.
   
Corina NEAGU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 306 
Telefon: (+) 40336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Analize microbiologică, Igienă, Stabilitatea produselor alimentare (izoterme de sorbție).
Domenii de interes

Procesarea minimă a produselor alimentare, Siguranța produselor alimentare, Microbiologia produselor alimentare.

   
Aurelia NICA Șef lucrări, PhD
Contact:
Corp Q, Sala 02
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: (+)4 0336 130 277
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
Arii de expertiză Biologie animală, Nutriția peștilor.
Domenii de interes Acvacultură, Știința mediului
   
Oana Viorela NISTOR Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, sala 205 
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Operații unitare, instalații și echipamente în industria alimentară, tehnici moderne de procesare
Domenii de interes Procesarea materialelor vegetale prin tehnici moderne, obținerea de produse alimentare cu destinație specială de tip ready-to-eat, procesarea produselor lactate fermentate și de tip desert.
   
Ștefan Mihai PETREA Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: ȘAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp Q, Sala 23 și 27
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză

Sisteme de producție din acvacultură; Ingineria sistemelor recirculante; Sisteme multi-trofice de acvacultură; Bioremediarea și fitoremedierea efluenților din acvacultura industrială; Sistemele acvaponice de producție;

Analiza cost-beneficiu a sistemelor de producție din acvacultură; Metale grele în ecosistemele acvatice; Sustenabilitatea ecosistemelor acvatice antropogene.

Domenii de interes

Inginerie în acvacultură, Ingineria sistemelor intensive de producție din acvacultură, Controlul și monitorizarea calității apei în cadrul ecosistemelor acvatice, Tehnici utilizate pentru creșterea sustenabilității ecosistemelor acvatice. Analiza economică a sistemelor și tehnologiilor de producție din acvacultura.

   
Gabriela PLOSCUȚANU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 305
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
Arii de expertiză

Tehnologii generale în industria alimentară; Tehnologia și controlul calității în industria conservelor vegetale;Evaluarea caracteristicilor senzoriale ale produselor alimentare.

Domenii de interes

Optimizarea tehnologiilor de prelucrare a materiilor prime de origine vegetală şi de obţinere a conservelor vegetale corespunzătoare principiilor dezvoltării durabile;Analize senzoriale și comportamentul consumatorului.

   
Adina POPESCU Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala 
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
Arii de expertiză Hidrobiologie, Biodiversitate.
Domenii de interes Monitorizarea calității apei, Stabilirea stării ecologice a ecosistemelor acvatice (evaluarea dinamicii nutrienților și metalelor grele dar și a biocenozelor acvatice: plancton, bentos, macrofite).
   
Eugenia Mihaela PRICOP Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
Arii de expertiză Ingineria produselor alimentare; Tehnologie și control în alimentație publică.
Domenii de interes

Tehnologie și control în industria panificației, Tehnologia produselor făinoase, a produselor zaharoase și patiserie,Gastronomie, Procesarea alimentelor în alimentație publică.

   
Ira-Adeline SIMIONOV  Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Etaj 2, Sala Q27
Telefon +40336 130 180
Fax +40236 460 165
Arii de expertiză Sisteme recirculante de acvacultură, monitorizarea calității apei din acavcultură, expertizarea poluanților din acvacultură, tehnologii generale în acvacultură, sisteme integrate în acvacultură.
Domenii de interes Contaminarea mediului acvatic cu poluanți prioritari și emergenți, toxicitatea contaminanților prioritari și emergenți, tehnologii de tratare a apelor uzate din acvacultură, tehnici de fitoremediere a apelor uzate din acvacultură.   
   
Ina VASILEAN
Șef lucrări, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză Știința și ingineria alimentelor, Biotehnologii, Nutriție umană
Domenii de interes

Produse lactate fermentate, Principiile nutriției umane, Biochimia produselor alimentare, Inocuitatea produselor alimentare, Politici si strategii globale de securitate alimentara, Tehnologie si control in industria morăritului